Zadovoljstvo građana elektroničkim uslugama i informacijama u javnoj upravi

Razina otvorenosti:
Razlog: Podaci su u formatu "TXT" s ocjenom otvorenosti: 1.
★★★★★  Povezani podaci - URI podataka i povezanost s drugim podacima (npr. RDF)
★★★★☆  Povezljivi podaci - URIs (npr. RDF)
★★★☆☆  Strukturirani podaci u otvorenom formatu (npr. CSV)
★★☆☆☆  Strukturirani podaci u zatvorenom formatu (npr. Excel)
★☆☆☆☆  Nestrukturirani podaci (npr. PDF)
Bodovi ažurirani: 06.09.2017.
Društvena pitanja

U okviru razvoja Strategije e-Hrvatska 2020, izrađen je upitnik o zadovoljstvu građana elektroničkim uslugama i informacijama u javnoj upravi. Riječ je o prvom takvom istraživanju, a stavovi građana koji su riješili taj upitnik, uzeti su u obzir prilikom izrade Strategije.

Prema rezultatima ispitivanja zadovoljstva građana elektroničkim uslugama i informacijama, kojeg je Ministarstvo uprave provelo putem Upitnika o zadovoljstvu građana elektroničkim uslugama i informacijama radi daljnjeg razvoja e-usluga i informatizacije sukladno potrebama građana, područja od najvećeg interesa građana su financije, porezi i zdravlje. Slijede područja pravne države i sigurnosti, odgoja i obrazovanja, rada, prava potrošača, prometa i vozila, poslovanja, obitelji i života, aktivnog građanstva i slobodnog vremena, stanovanja i okoliša, branitelja te turizma i kulture.

Ministarstvo uprave je ovim neposrednim uključivanjem zainteresirane javnosti, osim informacija o tome koje e-usluge korisnici Interneta očekuju od javne uprave, steklo uvid i u stavove korisnika Interneta o e-upravi u Republici Hrvatskoj. Identificirane su i usluge koje su korisnici dosad ostvarili putem Interneta, procijenjena je njihova kvaliteta te su utvrđene prepreke u njihovom korištenju.

Ministarstvo uprave, sukladno načelima otvorenih podataka, dobivene rezultate objavljuje obrađene u .pdf formatu, no objavljuje i izvorne podatke u strojno čitljivom .csv obliku na Portalu otvorenih podataka (data.gov.hr) te time omogućuje daljnje obrade zaprimljenih odgovora.

Čitaj više

Resursi podataka (1)

PDF
Upitnik o zadovoljstvu građana s elektroničkim uslugama i informacijama

Dodatne poveznice (1)

PDF
Upitnik o zadovoljstvu građana s elektroničkim uslugama i informacijama

Dodatne informacije

Dodano na data.gov.hr 18.05.2015.
Tema Društvena pitanja
Vremensko razdoblje 18/5/2015
Mandate -
Geografska pokrivenost -
Date added computed -
Date updated computed -
Oznake strategija, e-usluge, e-Hrvatska, informacije, upitnik, zadovoljstvo