Sudski registar

Razina otvorenosti:
★★★★★  Povezani podaci - URI podataka i povezanost s drugim podacima (npr. RDF)
★★★★☆  Povezljivi podaci - URIs (npr. RDF)
★★★☆☆  Strukturirani podaci u otvorenom formatu (npr. CSV)
★★☆☆☆  Strukturirani podaci u zatvorenom formatu (npr. Excel)
★☆☆☆☆  Nestrukturirani podaci (npr. PDF)
Ekonomija

Portal otvorenih podataka Sudskog registra namijenjen je razvojnim inženjerima koji u svoja aplikativna rješenja žele preuzimati podatke Sudskog registra u strojno čitljivom obliku.

Podaci se preuzimanju u XML ili JSON formatu isključivo pozivom RESTapi sučelja koja su opisana u API dokumentaciji. Zbog strukture podataka nije ih moguće preuzeti direktno u Excel ili slični format već je potrebno da korisnik razvije rješenje koje će to omogućiti.

API dokumentacija pruža sve informacije potrebne za izradu upita i za obradu odgovora. Primjer koda za svaki API dostupan je na različitim programskim jezicima, a interaktivna konzola omogućuje izradu API poziva izravno s portala bez pisanja bilo kakvog koda.

Za pristup podacima potrebno je napraviti prijavu u portal. Nakon uspješno provedene prijave korisnik dobiva pretplatničke ključeve (Subscription key) koji omogućuju pristup RESTapi sučeljima. Ključeve možete vidjeti na svom korisničkom profilu.

Podaci se osvježavaju jednom dnevno svakog radnog dana u tjednu te nije potrebno preuzimati podatke više puta tijekom istog dana jer neće biti promjene.

Svaki odgovor na API poziv u zaglavlju odgovora navodi vremensku oznaku (TimeStamp) dohvaćenih podataka.

Zahtjev za podacima moguće je poslati i za prethodni vremenski nadnevak koristeći identifikator vremenske oznake, a usporedbom podataka može se doći do promjena koje su nastupile unutar 24 sata. ​ Dostupni podaci: - Nadležni sud - MBS - OIB - Status - Tvrtka - Sjedište/adresa - Temeljni kapital - Pravni oblik

Čitaj više

Resursi podataka (1)

Dodatne informacije

Dodano na data.gov.hr 08.11.2019.
Tema Ekonomija
Sekundarna tema(e) Poslovanje i konkurencija
Vremensko razdoblje 8/11/2019
Mandate -
Geografska pokrivenost -
Date added computed -
Date updated computed -
Oznake registar trgovačkih društava, sudski registar