Konferencija „Ponovna uporaba informacija i otvoreni podaci javne uprave – iskustva iz Njemačke i Hrvatske“, HND, Zagreb

Utorak, 12 Prosinac, 2017 - 14:00
Opis: 

U utorak, 12. prosinca 2017. godine, u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, od 14:00 do 16:00 sati, održat će se konferencija pod nazivom „Ponovna uporaba informacija i otvoreni podaci javne uprave – iskustva iz Njemačke i Hrvatske“. Povjerenica za informiranje i Zaklada Konrad Adenauer organiziraju ovaj događaj, u svrhu raspravljanja i promicanja važnosti otvorenih podataka za moderne demokracije te prikaza njemačkog i hrvatskog iskustva u korištenju otvorenih podataka.

Konferenciju će svojim pozdravnim govorima otvoriti povjerenica za informiranje, dr.sc. Anamarija Musa, dr. Michael Lange, direktor Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj, gđa Sanja Putica, zastupnica i članica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora te g. Lovro Kuščević, ministar uprave.

Na konferenciji će o stanju otvorenih podataka u Njemačkoj govoriti dr. Pencho Kuzev, koordinator za digitalizaciju i politiku podataka Zaklade Konrad Adenauer u Berlinu, dok će g. Dejan Gambin ispred tvrtke COIN d.o.o. izložiti hrvatsku perspektivu i stanje stvari na području otvorenih podataka i izazove ponovne uporabe informacija javnog sektora, o čemu će tijekom panel diskusije raspravljati g. Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, gđa Zrinka Bulić, pomoćnica ministra uprave, gđa Branka Ilakovac, službenica za informiranje Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, g. Tomislav Vračić ispred tvrtke Microsoft Hrvatska, g. Svebor Prstačić ispred udruge HR Open i ostali zainteresirani sudionici.

Program možete preuzeti ovdje