Potpisani ugovori za projekt „Prilagodba informacijskih sustava tijela javnog sektora Portalu otvorenih podataka“

Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva za projekt „Prilagodba informacijskih sustava tijela javnog sektora Portalu otvorenih podataka (open data)“ potpisani su 28. svibnja 2019. u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava.

Ugovore vrijedne 6.798.000,00 kuna i financirane sredstvima Europskog socijalnog fonda potpisali su ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

U okviru spomenutog projekta unaprijedit će se tehnološki, procesno i funkcionalno IT sustav za objavu otvorenih podataka tijela javne uprave u strojno čitljivom obliku te ojačati kapaciteti zaposlenika tijela državne i javne vlasti za pripremu, objavu i korištenje otvorenih podataka. Ovim projektom educirat će se 450 zaposlenika državne i javne uprave za korištenje sustava otvorenih podataka, razviti nova usluga te unaprijediti organizacija rada u šest tijela javne uprave za pripremu, objavu i korištenje otvorenih podataka.

Više na stranici projekta https://rdd.gov.hr/prilagodba-informacijskih-sustava-tijela-javnog-sektora-portalu-otvorenih-podataka-open-data/374