Sudski registar

Portal otvorenih podataka Sudskog registra namijenjen je razvojnim inženjerima koji u svoja aplikativna rješenja žele preuzimati podatke Sudskog registra (https://sudreg.pravosudje.hr) u strojno čitljivom obliku.

Za pristup podacima potrebno je napraviti registraciju. Nakon uspješno predanog registracijskog obrasca korisnik će dobiti e-mail za potvrdu svog korisničkog računa. Verifikacijom računa korisnik će biti preusmjeren na stranice aplikacije te će mu se dodijeliti Client ID, Client Secret i link za dohvat tokena koji omogućuju pristup RESTapi sučeljima.

Na početnoj stranici aplikacije za registraciju korisnika (https://sudreg-data.gov.hr/) dostupan je link na dokumentaciju OpenAPI javni https://sudreg-data.gov.hr/api/OpenAPIs/OpenAPIJavni . Isti link je dostupan i nakon registracije. Sve javno dostupne metode su u dokumentaciji. API dokumentacija pruža sve informacije potrebne za izradu upita i za obradu odgovora.

Primjer za dohvat tokena putem curla CMD je u nastavku uz napomenu da su točkice sastavni dio Client ID i Client Secret. curl -i -k --user CLIENTID:clientSECRET --data "grant_type=client_credentials" https://sudreg-data.gov.hr/api/oauth/token Primjer poziva CMD Primjer poziva za dohvat sudova: curl --location "https://sudreg-data.gov.hr/api/javni/sudovi" ^ --header "Content-Type: application/json" ^ --header "Authorization: Bearer TOKEN_KOJI_STE_DOBILI_IZ_PRVOG_POZIVA"

curl --location "https://sudreg-data.gov.hr/api/javni/sudovi?expand_relations=true" ^ --header "Content-Type: application/json" ^ --header "Authorization: Bearer TOKEN_KOJI_STE_DOBILI_IZ_PRVOG_POZIVA".

U slučaju tehničkih pitanja obratite se na sudski.registar@pravosudje.hr. Ukoliko želite pregledati svoje pristupne podatke, ponovnom potvrdom računa putem vašeg emaila, isti će biti dostupni na aplikaciji kao prilikom prve registracije. Registraciju možete napraviti preko poveznice https://sudreg-data.gov.hr/ords/srn_rep/r/vanjski-srn-rep/home . Token za pristup RESTapi sučelju traje 6 sati.

Podaci i Resursi

Dodatne informacije

Polje Vrijednost
Teme Ekonomija i financije
Izvor
Verzijа
Administrator izdavača
E-pošta administratora izdavača
Koordinator za otvorene podatke izdavača
E-pošta koordinatora za otvorene podatke izdavača
Skup uključuje prostorne podatke
Skup uključuje statističke podatke
Frekvencija osvježavanja podataka Dnevno
Otvorenost skupa prema Tim Berners-Lee skali
Datum zadnje provjere