Sudski registar

Portal otvorenih podataka Sudskog registra namijenjen je razvojnim inženjerima koji u svoja aplikativna rješenja žele preuzimati podatke Sudskog registra u strojno čitljivom obliku.

Podaci se preuzimanju u XML ili JSON formatu isključivo pozivom RESTapi sučelja koja su opisana u API dokumentaciji. Zbog strukture podataka nije ih moguće preuzeti direktno u Excel ili slični format već je potrebno da korisnik razvije rješenje koje će to omogućiti.

API dokumentacija pruža sve informacije potrebne za izradu upita i za obradu odgovora. Primjer koda za svaki API dostupan je na različitim programskim jezicima, a interaktivna konzola omogućuje izradu API poziva izravno s portala bez pisanja bilo kakvog koda.

Za pristup podacima potrebno je napraviti prijavu u portal. Nakon uspješno provedene prijave korisnik dobiva pretplatničke ključeve (Subscription key) koji omogućuju pristup RESTapi sučeljima. Ključeve možete vidjeti na svom korisničkom profilu.

Podaci se osvježavaju jednom dnevno svakog radnog dana u tjednu te nije potrebno preuzimati podatke više puta tijekom istog dana jer neće biti promjene.

Svaki odgovor na API poziv u zaglavlju odgovora navodi vremensku oznaku (TimeStamp) dohvaćenih podataka.

Zahtjev za podacima moguće je poslati i za prethodni vremenski nadnevak koristeći identifikator vremenske oznake, a usporedbom podataka može se doći do promjena koje su nastupile unutar 24 sata. ​ Dostupni podaci: - Nadležni sud - MBS - OIB - Status - Tvrtka - Sjedište/adresa - Temeljni kapital - Pravni oblik

Podaci i Resursi

Dodatne informacije

Polje Vrijednost
Teme Ekonomija i financije
Izvor
Verzijа
Administrator izdavača
E-pošta administratora izdavača
Koordinator za otvorene podatke izdavača
E-pošta koordinatora za otvorene podatke izdavača
Skup uključuje prostorne podatke
Skup uključuje statističke podatke
Frekvencija osvježavanja podataka Dnevno
Otvorenost skupa prema Tim Berners-Lee skali 0
Datum zadnje provjere 31.01.2023.
Datum kreiranja skupa 05.05.2021.
Datum zadnjeg osvježavanja skupa 31.01.2023.

Komentari

No comment